SAMSUN / VEZİRKÖPRÜ - Vezirköprü İmam Hatip Ortaokulu

Okulumuzda eTwinning

“Zaman Yolculuğu” e-Twinning Projesi

İngilizce dil bilgisi kuralları, öğrencilere öğrenmesi ve pratik yapması sıkıcı gelebilmektedir. Bunun en önemli sebebi bu kuralların belli bir bağlamda sunulmamasıdır. Bağlam eksikliği, öğrencilerde yetersiz, kalıcı olmayan ve motivasyonsuz öğrenmeye yol açabilmektedir. Ayrıca öğretmenler, öğrencilerin dil bilgisi kurallarını öğrenmedeki isteksizliğini gördüklerinde kendilerini çaresiz ve tükenmiş hissedebilirler. Bu süreci tersine çevirmenin yollarından biri, öğrencilere “bağlamsal öğrenme”  kuramı kapsamında öğrencilere dili gerçek durumlarda kullanma şansı vermektir. Bağlamsal öğrenmenin yararlarını göz önüne alarak “Şimdiki, Geçmiş ve Gelecek Zaman” konularını “Zaman Yolculuğu” projesi kapsamında öğretmeyi amaçlamaktayız. Bu proje sayesinde öğrenciler bu konuları belirli bir bağlam içerisinde öğrenecekler. Aylık aktivitelerle ve birçok web 2.0 araçlarının kullanımıyla, öğrenciler ve öğretmenler süreçten keyif alacaklardır.

Projede 8 partner bulunmaktadır. Türkiye’den 4 grup, Polonya, Romanya, Kuzey Makedonya ve İspanya’dan ise birer okul projeye dahildir.

e-Twinning Project   ‘’Time Travel’’

ABOUT  THE PROJECT;

Grammar rules may be boring for students to learn and practice in English. The leading reason is that these rules are presented without any context. Lack of context may cause insufficient, nonpermanent and unmotivated learning for students. Also, teachers may feel exhausted and helpless by seeing that their students are not eager to learn grammatical rules. One of the ways to reverse this process both for students and teachers is to give students a chance to use the language in real life situations, which is called context related learning. By taking into consideration benefits of context related language learning, We aim to teach "Continuous, Past and Future Tenses" by running the Project ‘Time Travel’. Thanks to this Project, students will learn these tenses in context. With mothly different activities and by the usage of some web 2.0 tools, students and teachers will experience joy during the process.

We are 8 partners. 4 different groups from Türkiye, 1 from Poland, 1 from Spain, 1 from Romania and 1 from North Macedonia and we are running the Project since 28th February, 2023

ETHIC RULES OF OUR  PROJECT

“TIME TRAVEL”

1.We do our works without losing the spirit of eTwinning

2.We  always welcome everyone's ideas and perspectives and  allow them to express them.

3.Teacher's bulletin is  essential for communication among partners. Please do not forget to share your ideas by checking regularly.

4.We share every  image, video, document or other resources if we are sure we have the right to do so.

5.We share the products and data obtained in our project in social media and on different platforms after we get our Project founders’ opinions in terms of security and reliability.

6. we upload our works in time

7.e-Twinning takes students' privacy and security seriously.So we don’t post pictures of students in your eTwinning Live profile, TwinSpace, groups, etc. If we need to publish, we make sure that we have their parents' permission and that the students are not recognizable.

8.It should not be forgotten that our project is student-oriented and it is essential to apply it in association with the curriculum.

9.Our students should be able to express their ideas freely, contribute to the project, be encouraged to be active in chatrooms and forums, and share their ideas that will contribute to the project with all partners.

10.We get permission from our parents for students’ participation and get them to sign the necessary documents

“ZAMAN YOLCULUĞU” PROJEMİZİN

ETİK KURALLARI

1. Çalışmalarımızı e-Twinning ruhunu kaybetmeden gerçekleştiriyoruz.

2. Daima herkesin fikirleri ve bakış açılarına her zaman memnuniyetle karşılar ve bunları ifade etmelerine imkan sağlarız.

3.Öğretmen bülteni, ortaklar arası iletişim için son derece önemlidir. Lütfen düzenli olarak kontrol ederek fikirlerinizi paylaşmayı unutmayınız.

4.Her  resim, video, doküman veya diğer kaynağı, bunu yapma hakkına sahip olduğumuzdan eminsek  paylaşıyoruz.

5. Projemizde ortaya koyduğumuz ürünlerin ve elde edilen verilerin güvenliği ve güvenilirliği bakımından proje kurucularının görüşünü aldıktan sonra sosyal medyada ve farklı platformlarda paylaşıyoruz.

6.Tüm çalışmalarınızı zamanında yüklüyoruz.

7. eTwinning, öğrencilerin gizliliğini ve güvenliğini ciddiye alır. Bu yüzden,  eTwinning Live profilimizde, TwinSpace’de, gruplarda v.b öğrencilerin resimlerini yayınlamıyoruz. Yayınlamamız gereken durumlarda, velilerinin iznini aldığımızdan ve öğrencilerin tanınabilir durumda olmadığından emin oluyoruz.

8.Projemizin öğrenci odaklı olduğunu ve müfredatla ilişkilendirilerek uygulamasının esas olduğunu unutulmamalıdır.

9. Öğrencilerimizin fikirlerini özgürce söylemeleri, projeye katkı sağlamalarına imkan sağlanmalı, chatroom ve forumlarda aktif olmaları teşvik edilmeli, projeye katkı sağlayacak fikirlerinin tüm ortaklarla paylaşılmasına önem verilmelidir.

10. Velilerimizden öğrenci katılımı için izin alıp ve gerekli evrakları imzalatıyoruz.

Yayın: 21.05.2023 - Güncelleme: 21.05.2023 09:04 - Görüntülenme: 106